Parkpop barst weer los in het Zuiderpark in Den Haag

Parkpop.
Parkpop in 2015. © Mirjam Wolfsbergen
DEN HAAG - Het is bijna zover! De 36e editie van Parkpop in Den Haag begint zondagmiddag om 13.00 uur met een optreden van Friends Of The Family. In het Zuiderpark staan verder artiesten op het programma als Typhoon, K's Choice, Emmaly Brown, John Coffey, Jett Rebel en Billy Ocean. Wij zijn er natuurlijk de hele dag bij: op radio, televisie, liveblog en sociale media.
Parkpop is het grootste gratis toegankelijke festival van ons land. Vorig jaar kwamen er zo'n 225.000 bezoekers op af. Bij de opbouw van het evenement had de organisatie last van het slechte weer. Een deel van het terrein stond eerder deze week nog onder water, maar de organisatie vreesde niet dat dit gevolgen zou hebben voor de festivals in het park.
Festivalgangers moeten zondagmiddag rekening houden met een paar buien. Later op de dag wordt het weer droog. Het wordt niet veel warmer dan 18 graden.

Night at the Park

Op zaterdag was het Zuiderpark namelijk ook al toneel voor muziek, tijdens Night at the Park. Hier waren optredens te zien van onder anderen Anastacia, Slade, Di-rect en Wet Wet Wet. Dat festival trok zo'n 30.000 bezoekers.