Coach Robin Haase aanwezig bij zitting moordzaak Koen Everink

Coach Mark de J. van tennisser Robin Haase
Coach Mark de J. van tennisser Robin Haase © ANP
DEN HAAG - Mark de J. is maandag verschenen op de eerste openbare zitting over de moord op zakenman Koen Everink. De voormalig tenniscoach van Robin Haase wordt verdacht van de moord.
De rechtbank in Utrecht behandelt de zaak nog niet inhoudelijk. De rechters gaan zich buigen over het verloop van het onderzoek en over het voorarrest waarin De J. zit.
Everink werd op vrijdag 4 maart gevonden in zijn huis in Bilthoven. Hij was doodgestoken. Everink had diverse contacten in de tenniswereld.

Meerdere messteken

Volgens de aanklagers heeft De J. Everink opzettelijk met meerdere messteken, doodgestoken. Ook heeft De J. volgens het Openbaar Ministerie een horloge en telefoon van zijn slachtoffer gestolen.
Het onderzoek naar de moord loopt nog steeds. De officieren van justitie lieten weten dat er nog sporen door het NFI moeten worden onderzocht. Ook moeten er nog getuigen worden ondervraagd of gevonden.

Badr Hari

Koen Everink kwam in het nieuws omdat hij zwaar was mishandeld door vechtsporter Badr Hari in de Amsterdam ArenA tijdens Sensation 2012.