West Wekker: TU Delft komt met futuristische onthulling en VVD stapt uit coalitie Gouda

© Volvo Ocean Race
DEN HAAG - Goeiemorgen! Het weer zit nog niet echt mee, maar als je nog een kop koffie pakt praten wij je even bij over het laatste nieuws. Het is namelijk hommeles in de Gouda, want de VVD is daar uit de coalitie gestapt. Maar ook mooi nieuws, want de TU Delft komt vandaag met een bijzondere onthulling.
1.

De VVD zegt dat ze niet meer met de andere partijen in de coalitie kunnen samenwerken, omdat ze zich niet aan de afspraken houden. Volgens de partij hebben ze voor een motie gestemd, die helemaal niet uitgevoerd kan worden.
2. 'Politiek Alphen aan den Rijn heeft nauwelijks schuld aan kraanongeluk'
Het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) over het kraanongeluk was keihard, maar de politiek in Alphen aan den Rijn lijkt er nauwelijks schuld aan te hebben.
3. Den Haag kan zich opmaken voor spannende ontknoping Volvo Ocean Race; zeilrace zwaarder dan voorheen
We hebben mazzel dat de Volvo Ocean Race juist dit jaar op Scheveningen finisht, want de komende editie is zwaarder dan voorheen. Dat heeft de topman van de zeilwedstrijd dinsdag in het Spaanse Alicante bekendgemaakt.
4. Delftse 'Hyperloop' wordt onthuld
Je kent het wel uit science fiction films: razendsnel mensen en spullen vervoeren in een capsule door een vacuümbuis. Dat lijkt nu steeds dichterbij te komen. Minister Henk Kamp van Economische Zaken onthult vandaag de revolutionaire capsule van het Delftse studententeam 'Delft Hyperloop'. Het team doet mee aan een wereldwijde wedstrijd om een goed systeem te ontwikkelen.
5. Kaartverkoop rondleidingen Paleis Noordeinde start vandaag
Heb je altijd al eens willen zien waar onze Koning en Koningin werken? Dan moet je om 9.00 uur klaarzitten voor de kaartverkoop. Er zijn ongeveer 20.000 kaarten beschikbaar voor de rondleidingen.
Weer: In de ochtend is er bewolking met kans op regen. In de loop van de middag wordt het droger. De wind komt uit het zuidwesten en het wordt 18 graden.
Vanavond op TV West
In Van de Kaart lopen presentator Jet Sol, cameravrouw Annelies Dijkman en geluidsman Kees van de Knaap in een rechte lijn door de regio. Vanavond herhalen we de aflevering in Voorhout en Sassenheim. Het beginpunt is aan de Jacoba van Beierenweg in Voorhout en het eindpunt is de Klinkenberghal aan de Rijksstraatweg in Sassenheim.

Van de Kaart is vanavond vanaf 17.00 uur en op elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.

Fijne donderdag!