West Wekker: collegecrisis om stopformulieren afgewend en dode gevonden in bosjes Laakkade Den Haag

© Regio15
DEN HAAG - Goedemorgen! Het is bijna weekend, nog een dagje werken en dan kun jij van je vrije tijd gaan genieten. Maar niet voordat wij jou op de hoogte hebben gebracht van het niews van afgelopen nacht en vandaag. Donderdagavond dreigde er even een collegecrisis in Den Haag en vandaag worden de slachtoffers van de aanslag op het vliegveld van Istanbul herdacht.
1.

Er dreigde een
in Den Haag donderdagavond rondom het etnisch profileren van de politie. Later stemde een meerderheid van de Haagse gemeenteraad in met de omstreden motie over het gebruik van stopformulieren door de politie. Burgemeester Jozias van Aartsen zei, kort na de stemming, dat de motie niet wordt uitgevoerd. GroenLinks diende daarop een motie van treurnis in.
2. Dode gevonden in bosjes van Laakkade in Den Haag
In de bosjes langs de Laakkade in Den Haag is donderdagavond een dode man gevonden. Volgens Regio15 werd de man gevonden door een voorbijganger. Het is nog niet duidelijk hoe de man om het leven is gekomen.
3. Den Haag wil werkloosheid bestrijden met nieuwe 'Melkertbanen'
Den Haag gaat weer eigen 'Melkertbanen' creëren. De stad wil zo duizend mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk helpen, het gaat dan vaak om langdurig werklozen. Zij worden conciërge op school, host in een hotel of ze gaan sportactviteiten op pleintjes in de stad begeleiden.
4. Ook in Den Haag herdenking Turkse slachtoffers aanslag
De Turkse slachtofffers van de aanslag dinsdag op de internationale luchthaven Ataturk in Istanbul worden vrijdag herdacht in Den Haag. De aangesloten organisaties van het Turks Platform gaan de 42 mensen die omkwamen herdenken voor de Turkse ambassade. Ze gaan bloemen leggen en houden toespraken. De herdenking begint om 12.00 uur.
5. Golfkarretje op hol in Monster
Iemand een golfkarretje kwijt? De sleutel is af te halen op het politiebureau in Naaldwijk, twittert de politie. Het nogal gehavende exemplaar werd in de nacht van donderdag op vrijdag gevonden op Kerkplein in Monster.
Weer: het blijft wisselvallig met hier en daar kans op een buitje. Het is bewolkt en het wordt ongeveer 18 graden.