Coach Robin Haase ontkent moord op zakenman Koen Everink

Koen Everink
Koen Everink © ANP
DEN HAAG - Tenniscoach Mark de J. ontkent dat hij zakenman Koen Everink heeft vermoord. Volgens de voormalig coach van Hagenaar Robin Haase werd hij rond de tijd dat Everink werd gedood uit zijn auto gesleurd en achterin gezet.
kreeg volgens eigen zeggen een muts over zijn hoofd en hij hoorde mensen zijn auto uitgaan. Wat die hebben gedaan weet De J. niet, omdat hij niets kon zien. Voor zijn gevoel duurde zijn 'kidnapping' ongeveer tien minuten, blijkt uit zijn verklaringen. De rechtbank laat hem in voorarrest zitten. Verder moet De J. een psychisch onderzoek ondergaan. Op 23 september is de volgende zitting.
Everink werd op vrijdag 4 maart gevonden in zijn huis in Bilthoven. Hij was doodgestoken.

Opzettelijk doodgestoken


Volgens de aanklagers heeft De J. Everink opzettelijk met meerdere messteken doodgestoken. Ook heeft De J. volgens het Openbaar Ministerie een horloge en telefoon van zijn slachtoffer gestolen. Het dure horloge is later gevonden bij de zus van De J.
De verdachte zelf ziet het heel anders. 'Sinds mijn aanhouding zit ik 69 dagen onschuldig vast', zei hij maandag tegen de rechtbank in Utrecht. 'Het OM lijdt aan tunnelvisie', stelt hij. 'Elke dag word ik onschuldig wakker in mijn cel, terwijl de schuldigen nog vrij rondlopen.'