Voor de lekkerste spareribs moet je in Leiden zijn

Leidse slager Simon van Schaik wint Spareribs Trophy 2016
Leidse slager Simon van Schaik wint Spareribs Trophy 2016 © Koninklijke Nederlandse Slagers
LEIDEN - De Leidse slager Simon van Schaik heeft maandag de Spareribs Trophy 2016 gewonnen. Tijdens eerdere edities van de vakwedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) greep de slager net naast de prijs. Van Schaik wint de prijs voor het eerst.
Aan de verkiezing ging een hele selectie vooraf. Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van een lekkere sparerib mee: de smaak, de geur en kleur, maar ook het uiterlijk. Juryvoorzitter Jeremy Vermolen: 'De winnaar heeft een sparerib met een eigen, ambachtelijke signatuur. De smaak is perfect, je krijgt zin in de volgende hap.'
De Leidse slager reageerde verheugd op het winnen van de Trophy. Van Schaik: Wat geweldig dat we de eerste plaats hebben behaald. Onze klanten zijn al jaren trouwe fans van onze spareribs en de jury is altijd positief. Om de prijs dan eindelijk te winnen is echt een eer.

Binnenhof Barbecue

De winnende spareribs worden ook geserveerd op de Binnenhof Barbecue in Den Haag op 7 juli. De laatste kamerdag van Politiek Den Haag wordt zoals gebruikelijk afgesloten met een barbecue in de binnentuin van Nieuwspoort.
Wie niet van spareribs houdt, hoeft niet te treuren, want de KNS organiseert meer vakwedstrijden. In september gaat de strijd om de Lekkerste Bal Gehakt van start.
OOK EEN WINNAAR? GEEF JE OP!