Instellingen

Barry Hay en Arnon Grunberg op verhuisd Crossing Border

Barry Hay
Barry Hay © Arcief Omroep West
DEN HAAG - Barry Hay en Arnon Grunberg zijn vastgelegd voor de nieuwe editie van muziek- en literatuurfestival Crossing Border in Den Haag. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt.
Crossing Border wordt dit jaar gehouden van 2 tot en met 6 november. Het festival vindt niet meer plaats in de Koninklijke Schouwburg en het Nationale Toneel. Deze
voor poppodium Paard van Troje en de Grote Markt.
'Nog meer dan voorgaande jaren zal de nadruk liggen op de cross-over tussen literatuur en muziek in de meest uiteenlopende genres', laat de organisatie weten. 'Van zowel nationaal als internationaal niveau.'

Michael Franti, Tourist LeMC en Karl Hyde

Naast Golden Earrings-frontman Barry Hay en Arnon Grunberg geven ook de Amerikaanse muzikant, schrijver en spoken word-artiest Michael Franti, de IJslandse indiezangeres Emiliana Torrini, folkrockband The Low Anthem, het Belgische hiphopfenomeen Tourist LeMC, Karl Hyde (Underworld), Tim Burgess (The Charlatans), de Australische auteur DBC Pierre en de bejubelde debutante Lize Spit acte de présence tijdens Crossing Border.
Vorig jaar was Salman Rushdie, schrijver van het boek De Duivelverzen, een van de opvallende namen tijdens Crossing Border. Hij werd in het Paard van Troje geïnterviewd over zijn nieuwste boek.