Moederbedrijf van Verkaart uit Wateringen weer failliet

© Screenshot Omroep West
WATERINGEN - Vin Holding BV, het moederbedrijf van het Wateringse installatiebedrijf Verkaart Groep, is maandag failliet verklaard door de Haagse rechtbank. De vier werkmaatschappijen die onder de holding vallen, draaien voorlopig nog gewoon door en worden mogelijk overgenomen door Van Dorp Installaties uit Zoetermeer, aldus de curator.
Een belangrijke rol voor het welslagen van die overname ligt bij de schuldeisers van Verkaart. Zij moeten namelijk akkoord gaan met een regeling waarbij ze bij een schuld van meer dan 1.000 euro slechts 25 procent daadwerkelijk op hun rekening krijgen. Onder de 1.000 euro krijgen de schuldeisers wel alles uitbetaald. Als niet alle crediteuren met dit voorstel akkoord gaan, kan Van Dorp Installaties afzien van de overname. De schuldeisers hebben tot donderdag de tijd om te reageren, meldt curator Milko Spaa.
De Verkaart Groep kwakkelt al jaren. Zo werd het drie jaar geleden nog van de ondergang gered door ontslag van dertig man personeel. Het bedrijf maakte toen een doorstart. Hoeveel mensen er nu nog werken is niet duidelijk, zowel directie als curator waren dinsdagochtend niet bereikbaar voor commentaar.