Familieleden herdenken Mitch Henriquez in Haags Zuiderpark

DEN HAAG - In het Haagse Zuiderpark is dinsdagmiddag stilgestaan bij het overlijden van Mitch Henriquez. De 42-jarige Arubaan overleed precies een jaar geleden nadat hij was gearresteerd. Familieleden hebben hem dinsdag in besloten kring herdacht.
De moeder van Mitch woont op Aruba, maar was speciaal voor de sterfdag van haar zoon naar Nederland gereisd. Tijdens de bijeenkomst werd ze getroost en bijgestaan door haar naaste familie. De herdenking werd afgesloten met een barbecue. 'Op deze manier willen we hem levend houden', vertelt een neef.
Mitch Henriquez werd op 27 juni vorig jaar aangehouden na het festival Night at the Park in het Zuiderpark in Den Haag. Hij overleed een dag later aan de gevolgen van zuurstofgebrek tijdens die arrestatie. Vijf politieagenten zijn verdachten in de zaak. Voor het eind van de zomer is duidelijk of zij strafrechtelijk worden vervolgd.

Protest tegen politiegeweld

Tijdens een demonstratie werd maandagavond ook al stilgestaan bij het overlijden van de Arubaan. Het protest was gericht tegen politiegeweld. Enkele tientallen mensen liepen vanaf de Waldorpstraat naar de plek waar Mitch werd gearresteerd. Later werden in de Schilderswijk elf mensen aangehouden, omdat ze het ingestelde demonstratieverbod negeerden.