Team uit Kwintsheul Nederlands Schoolhandbalkampioen

KWINTSHEUL - Het meisjeshandbalteam uit groep 8 van basisschool Andreashof in Kwintsheul is gehuldigd. De meiden zijn afgelopen weekend in Emmen Nederlands Schoolhandbalkampioen van Nederland geworden.
'We are the champions', schalt luid uit de luidsprekers in de aula waar alle leerlingen wachten op de handbaldames. Als echte kampioenen betreden de meiden het podium.
Britt houdt de kampioensbeker goed vast en laat hem aan iedereen zien. De meiden krijgen een tweede medaille van chocolade van de schoolleiding omgehangen. 'Ik ben zo ontzettend trots op ons team en vind het helemaal te gek dat we kampioen zijn geworden. We zijn gewoon de beste van Nederland!', zegt Britt trots.

Verre reis

Zaterdag 18 juni vertrokken ze om 06.00 uur richting Emmen waar de finale werd gespeeld. Floortje zegt dat ze de verre reis al bijzonder genoeg vond. 'In het begin was het heel rustig in de bus en later werden we zenuwachtig, maar het was wel erg gezellig om met z'n allen in de bus naar Emmen te rijden.'
Keepster Nicky weet niet meer hoeveel ballen ze heeft tegengehouden. Genoeg in ieder geval om te winnen. Volgens de keepster is het spelen in een finale wel een aparte ervaring. 'Ik was heel zenuwachtig ook omdat ik zoveel mogelijk ballen tegen moest houden.'

Moeite met scoren

WSKO Andreashof speelde de wedstrijd tegen BS Willibrordus uit Deurningen. Het ging goed, Andreashof scoorde gelijk een doelpunt. Er werd ook goed verdedigd. De tegenpartij had moeite om te scoren. Dat kwam ook doordat Nicky goed stond te keepen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 10-6 overwinning.
Uitbundig hebben de meiden uit Kwintsheul dit gevierd en vol trots gingen ze met een mooie beker terug naar huis waar ouders, opa's, oma's en belangstellenden de kampioenen stonden op te wachten.
OOK KAMPIOEN? GEEF JE OP!