Beach Challenge: zeven sporters uit de regio zijn eerste geworden

DEN HAAG - In en rondom Kijkduin bewogen vele sporters zich zwemmend, fietsend en lopend voort tijdens de Beach Challenge 2016. Bobby van den Enden uit 's-Gravenzande en Mathilde Slabbekoorn uit Den Haag wisten hier - beiden bij de korte triatlon - een eerste plaats te behalen. Vijf andere sporters uit de regio behaalden op verschillende onderdelen een eerste plaats.
De Beach Challenge is een tweedaags evenement waarbij sporters het in twee disciplines tegen elkaar opnemen. Voor hardlopers was er de Beach Run en voor triatleten de Beach Challenge Cross Triatlon. De routes van zowel de hardloopwedstrijd als de triatlon liepen in de omgeving van de Haagse badplaats Kijkduin.
Tijdens de Beach Run streden hardlopers op afstanden van vijf en tien kilometer tegen elkaar. Bij de Beach Challenge Cross Triatlon konden de sporters kiezen tussen een lange of een korte serie. De lange serie bestond uit 1000 meter zwemmen, 28 kilometer fietsen en 9 kilometer lopen. Bij de korte serie waren alle afstanden gehalveerd.

Prijzen

In beide disciplines vielen meerdere sporters uit de regio in de prijzen. Bij de Beach Run werd de vijf kilometer bij de mannen gewonnen door Maikel van Gemert en bij de vrouwen door Jia-Lian Yin. Bij de tien kilometer werd Stanislas Talontsi eerste van de mannen en Janna van Dijk van de vrouwen.
Bij de triatlon werden prijzen in vier leeftijdscategorieën uitgereikt. Gerda Kloet-Huybers ontving de eerste prijs in de leeftijdscategorie vanaf 50 jaar. Ook werden er prijzen uitgereikt aan overall-winnaars. Bobby van der Enden en Mathilde Slabbekoorn werden uitgeroepen tot overall-winnaars van de korte triatlon. Op Bobby van der Enden uit 's-Gravenzande na, komen deze winnaars allemaal uit Den Haag.

Een wedstrijd voor iedereen

Wijnand Heijnen - algemeen leider van het sportevenement - blikt tevreden terug op de Beach Challenge. Hij benadrukt dat de organisatie, met het aanbieden van verschillende afstanden, probeert te realiseren dat bij de Beach Challenge enerzijds een serieuze strijd op niveau geleverd wordt en dat het evenement anderzijds toegankelijk is voor minder ervaren sporters.
'Er deed zelfs een team mee van Het Revalidatiefonds', aldus Heijnen. Volgens hem is het zeker gelukt om het sportevenement voor iedereen toegankelijk te maken.
OOK KAMPIOEN? GEEF JE OP!