'Rol reclassering in vrijlating doodrijder Zelhem onderzocht', kind Stolwijk kwam hierbij om leven

Bij het ongeval is een vierjarig kind omgekomen.
Bij het ongeval is een vierjarig kind omgekomen. © GinoPress B.V.
STOLWIJK - De Inspectie Veiligheid en Justitie buigt zich over de rol die de reclassering heeft gespeeld na de vrijlating van doodrijder Rémon W. uit Doetinchem. Dat meldt De Gelderlander. Acht dagen na zijn vrijlating veroorzaakte hij het ongeluk in Zelhem waarbij de 4-jarige Lennart uit Stolwijk om het leven kwam.
W. ramde 17 juni met een
frontaal de auto van een gezin uit Stolwijk, dat net weekje vakantie had gevierd. Door de klap overleed Lennart en raakten vader Leo (38) en dochter Anne (3) zwaargewond.
W. was onder voorwaarden vrij in afwachting van een strafzaak. De reclassering had als taak in de gaten te houden of W. – die kampte met psychische problemen – zijn medicijnen slikte en meewerkte aan psychologisch onderzoek.

Bergafwaarts

De Inspectie Veiligheid en Justitie heeft bij Reclassering Nederland de feiten opgevraagd rond het toezicht op Rémon W. en bestudeert die nu, bevestigt een woordvoerder aan De Gelderlander. Op basis hiervan besluit de inspectie of er een diepgravend onderzoek komt.
Een dag voor het fatale ongeluk rapporteerde de reclassering dat het met W. bergafwaarts ging en dat hij 'niet sterk en stabiel genoeg zou zijn voor het leven buiten'.