'Dit is wereld op zijn kop', PVV boos over politieoptreden tegen tv-ploeg PowNed

© Richard Mulder
DEN HAAG - De Partij voor de Vrijheid in de Haagse gemeenteraad wil dat burgemeester Jozias van Aartsen opheldering geeft over het politieoptreden tegen een tv-ploeg van omroep PowNed tijdens de demonstratie tegen politiegeweld van afgelopen maandag.
De verslaggever van PowNed zou volgens de PVV meermalen zijn belaagd, bedreigd en geduwd door
terwijl de politie erbij stond. In plaats van de agressieve demonstranten aan te pakken, zou het PowNed-team door de politie gesommeerd zijn om te vertrekken.
'Dit is de wereld op zijn kop', vindt raadslid Andre Elissen. 'Niet de pers die haar werk doet, maar de demonstranten die het werk van de verslaggever onmogelijk maakten, hadden door de politie verwijderd moeten worden. Het is een schoffering van de persvrijheid dat het voor PowNed onmogelijk werd gemaakt om haar werk te kunnen doen.’

Persvrijheid respecteren

Om te waarborgen dat de pers in de toekomst haar werk in Den Haag in vrijheid kan doen, wil de PVV dat de burgemeester in de regels bij demonstraties en manifestaties opneemt dat demonstranten de persvrijheid dienen te respecteren en dat een demonstratie wordt beëindigd bij belemmering van de pers.