Den Haag kan zich opmaken voor spannende ontknoping Volvo Ocean Race; zeilrace zwaarder dan voorheen

DEN HAAG - De Volvo Ocean Race is de komende editie zwaarder dan voorheen. Dat heeft de topman van de zeilwedstrijd dinsdag in het Spaanse Alicante bekendgemaakt. Den Haag kan zich dus opmaken voor een spannende ontknoping van de race, want Scheveningen is de finishplaats van de Volvo Ocean Race.
'Meer actie, meer snelheid, meer zware mijlen en meer gasthavens, maar een kortere race. Dat is een evolutie in de juiste richting', vertelt Mark Turner, bestuursvoorzitter van de Volvo Ocean Race. 'We bezoeken tijdens de komende editie enkele van 's werelds bekendste zeilsteden, zoals Kaapstad in Zuid-Afrika, het Nieuw-Zeelandse Auckland en de kustplaats Newport in de Amerikaanse staat Rhode Island.'

De zeilrace om de wereld is ruim 83.000 kilometer (45.000 zeemijlen) lang en voert langs elf grote steden op vijf continenten. Ook wordt de komende editie binnen acht in plaats van de gebruikelijke negen maanden afgelegd. Het zwaartepunt ligt in de zuidelijke oceanen, waar de jachten ruim 6.500 kilometer moeten overbruggen. Daar zijn de golven en windsnelheden hoger dan waar ook ter wereld en liggen verraderlijke ijsbergen.

Route

De race begint in oktober 2017 in Alicante. Daarna zeilen de teams via het Portugese Lissabon naar Kaapstad, Hong Kong en Guangzhou in China, Auckland en Itajai (Brazilië). Daarna reist het gezelschap door via Newport en het Welshe Cardiff naar Göteborg in Zweden.

De Volvo Ocean Race finisht in de zomer van 2018 op Scheveningen. Den Haag staat dan zes dagen in het teken van de eindstreep van het grootste watersportevenement ter wereld.

LEES OOK: Economische impact Volvo Ocean Race in Den Haag ruim 2,8 miljoen euro
Meer over dit onderwerp:
VOLVO OCEAN RACE DEN HAAG SCHEVENINGEN
Deel dit artikel: