Site voor kaartjes Noordeinde plat door drukte

Overbelaste site voor kaartjes Paleis Noordeinde
Overbelaste site voor kaartjes Paleis Noordeinde
DEN HAAG - Er is een enorme run op de kaartjes voor Paleis Noordeinde. Veel mensen klagen over problemen tijdens het betalen. Donderdagochtend was de bestelpagina zelfs een tijdje helemaal offline. Mensen krijgen een melding dat het door drukte niet mogelijk is om te bestellen.
In de middag werd een 'digitale wachtrij' geopend. 'Vanwege de drukte bevindt u zich momenteel in een digitale wachtrij', staat op de site. 'U wordt daarmee automatisch doorgestuurd naar de ticketsite wanneer er een plaats beschikbaar is.'
Het is voor het eerst dat Paleis Noordeinde wordt opengesteld voor bezoekers. Er zijn 20.000 kaarten beschikbaar en de verkoop begon donderdagochtend om 9.00 uur. Een kaartje kost 6 euro.
Op Twitter en op de Facebook-pagina van Omroep West wordt veel geklaagd. 'Zou ook leuk zijn als die @#£*%site bereikbaar is', schrijft Alex Verbeek. 'Zal wel weer zo zijn, als ie eindelijk bereikbaar is, dat het uitverkocht is...'

Later nog een keer proberen

Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) is de website niet uit de lucht, maar is het nu technisch niet mogelijk een bestelling te plaatsen, omdat er te veel aanvragen tegelijk kwamen. 'Als de piek voorbij is, herstelt dat zich vanzelf', aldus een woordvoerder.
Wie al een ticket betaald heeft, maar nog geen bevestiting heeft ontvangen, zit waarschijnlijk wel goed.  'U ontvangt uw tickets dan binnen 2 werkdagen op het door u opgegeven e-mailadres', staat op de site.