'Maasbach kerk laat leden met familie breken'

David Maasbach
David Maasbach © maasbach.nl
DEN HAAG - Tv-dominee David Maasbach van de Haagse kerk The Blessing laat leden met hun familie breken. Dat schrijft De Correspondent op basis van verklaringen van zeven voormalig Maasbach-aanhangers.
Journalist Robin de Wever deed maanden onderzoek naar de pinkstergemeente. Veel (oud)-leden willen volgens De Wever niet praten, maar na twee maanden wist hij dus zeven mensen te spreken.
Los van elkaar bevestigen ze allemaal dat David Maasbach mensen ertoe aanzet om met familie en vrienden te breken, staat in het artikel. Allemaal kennen ze één of meerdere mensen die ook door Maasbach werden gestimuleerd om het contact te verbreken. De Wever vertelt onder andere het verhaal van een vader wiens dochter het contact heeft verbroken.

'Klik weg, hang op'

Maasbach zou vooral aansturen op het verbreken van contact, als familieleden niet achter het gedachtegoed van de kerk staan. 'Klik weg! Al is het familie! Al zijn het vrienden! Dat is de tijd waar we in terecht zijn gekomen! Als je vast komt te zitten, kom er dan maar weer eens uit!', zegt hij.
Op Pinksteren 2015 sprak Maasbach gelovigen toe en legde hij uit dat het 'oorlog' is. Volgens hem weet satan dat Jezus’ wederkomst nabij is en trekt hij daarom alle registers open om mensen aan zijn kant te krijgen. Net als hij Eva verleidde van de verboden vrucht te eten. 'We hebben te maken met de stem van de slang,' stelde Maasbach. 'En die stem, die komt soms ineens door een broeder of zuster tot je.'

Geen reactie

De Wever heeft nooit een reactie gehad van Maasbach. Ook Omroep West heeft geprobeerd te bellen met de Maasbach-kerk, maar daar is niemand te bereiken voor commentaar.