Reizen in een zwevende capsule: TU Delft presenteert Hyperloop

DELFT - In een halfuur van Amsterdam naar Parijs reizen via een buis. Het lijkt science fiction, maar het komt steeds dichterbij. Donderdag presenteerden studenten van de TU in Delft het prototype van een capsule die op extreme hoge snelheid door zo'n buis kan reizen: de Hyperloop.
De Hyperloop lijkt op een soort magneettrein. Doordat de capsule geen tegenwind heeft in de tunnel, kan de hyperloop een topsnelheid halen van wel 1200 kilometer per uur. Na maandenlang keihard werken is het de Delftse studenten gelukt om hun papieren ontwerp om te bouwen tot een prototype.  
De hyperloop is een idee van de Amerikaanse uitvinder Elon Musk, die ook al de populaire auto Tesla ontwikkelde. De miljardair organiseerde een ontwerpwedstrijd. Het ontwerp van Delft werd in de halve finale nipt tweede, maar is wel opgevallen bij Musk, vertellen de studenten donderdagochtend.

Testen in Amerika

In augustus reizen de Delftenaren naar California om bij Elon Musk de capsule in het echt te testen. Ze gaan dan de strijd aan met zo'n dertig andere teams.
Minister Henk Kamp van Economische Zaken onthulde de Delftse Hyperloop donderdag. Hij denkt dat het team van de TU een goede kans maakt in de wedstrijd.