Man tegen hoofd geschopt bij mishandeling in Delft

DELFT - Na een opmerking over het gedrag van een groep jongeren, wordt een 23-jarige man naar de grond gewerkt en drie keer tegen zijn hoofd geschopt. De verdachte is gefilmd door een bewakingscamera.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 5 juli. Meer zaken zijn
te vinden.
Het slachtoffer is op woensdag 2 maart bij McDonalds aan de Paradijspoort in Delft. Als hij rond 18.45 uur klaar is met eten, neemt hij de roltrap naar beneden. Er glijdt een jongen langs hem over de leuning naar beneden en die geeft hem in het voorbijgaan een tikje tegen zijn hoofd.
De jongen glijdt verder naar beneden en daar staat een groep jongeren die bezig zijn met propjes schieten vanuit een blaaspijpje. Het slachtoffer zegt iets van hun gedrag, maar dat valt blijkbaar niet in goede aarde. Hij wordt naar de grond gewerkt en één van de jongens uit de groep schopt hem drie keer tegen zijn hoofd. Het slachtoffer blijft achter met pijn aan zijn oog, zijn kaak en met een flinke bult op zijn hoofd.

Bewakingsbeelden

De mishandeling zelf is vastgelegd door een bewakingscamera, maar het Openbaar Ministerie heeft besloten om die beelden niet te laten zien. Er is wel beeld van de verdachte die de schoppen heeft uitgedeeld. Op het moment dat hij de roltrap naar boven neemt, is zijn gezicht heel even te zien.
Hij heeft een donkere huidskleur, draagt een zwarte jas met daaronder een witte capuchon, een blauw petje, een grijze broek en donkere schoenen. De andere jongens uit de groep zijn onherkenbaar gemaakt maar wellicht zegt de combinatie van die groep u iets.

Herkent u de verdachte?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem