Volvo Ocean Race heeft eigen museum

DEN HAAG - Wil je alles te weten komen over de prestigieuze Volvo Ocean Race, die in 2018 finisht in Den Haag? Dan is misschien een uitstapje naar het hoofdkantoor in het Spaanse Alicante een idee. Het herbergt een museum dat geheel gewijd is aan de grootste oceaanrace ter wereld, die 43 jaar geleden voor het eerst werd gehouden.
In het museum hangen foto's, zijn films te bekijken waar bemanningsleden uitleg geven over hun leven op zee en er staan simulators waar bezoekers kunnen voelen hoe het is om op zee in een zeilboot te zitten.

Ook is de beker te bewonderen die de winnaars mee naar huis kunnen nemen. 'De Volvo Ocean Race kent geen prijzengeld', legt Reineke Boot van de Volvo Ocean Race uit. 'De zeilers doen puur voor de winst van de beker mee. De beker is voor zeilers te vergelijken met een olympische medaille of de overwinning door het beklimmen van de Mount Everest.'

Den Haag

Den Haag wordt onderdeel van de Volvo Ocean Race. En een belangrijk onderdeel. Want de finish van de negen maanden durende zeilrace is in Scheveningen. Dat zal zijn in de zomer van 2018.

LEES OOK: Volvo Ocean Race in 2018 terug in Den Haag: 'We gaan echte helden ontvangen'

Deel dit artikel: