Raad Teylingen stemt in met opkopen van woningen voor statushouders

Bestuurscentrum Teylingen
Bestuurscentrum Teylingen
TEYLINGEN - De voltallige gemeenteraad van Teylingen heeft donderdagavond ingestemd met het voorstel om woningen op te kopen om daarin statushouder te vestigen. Met de aankoop van de huizen denkt de gemeente statushouders meer gespreid en kleinschalig te kunnen huisvesten. Dit zou de integratie ten goede komen.
In de drie dorpskernen van Teylingen: Voorhout, Warmond en Sassenheim, gaat de gemeente op zoek naar in totaal vijftien geschikte leegstaande woningen. Omdat onder de statushouders veel alleenstaanden zullen zijn, worden meerdere statushouders in één woning ondergebracht.
Ook worden er negen woningen uit de sociale voorraad ingezet om twaalf statushouders in te vestigen. Bovendien wordt een grote huurwoning omgebouwd tot huisvesting voor acht statushouders.

Sociale woningmarkt ontzien

Om de sociale woningmarkt te ontzien zullen de woningen die worden aangekocht door de gemeente boven de sociale koopgrens van 192.000 euro liggen. Gemiddeld wordt uitgegaan van een aankoopbedrag van 250.000 euro. Totaal wordt hier 4,5 miljoen euro voor uitgetrokken.