West Wekker: Inspectie publiceert lijst met 'slechte' verpleeghuizen en groeibriljantje bij ADO

Ongeveer 75% van de gemeenten houdt geld over op zorg.
Ongeveer 75% van de gemeenten houdt geld over op zorg. © archief
REGIO - Goedemorgen! Gisteravond publiceerde de Inspectie voor de Gezondheidszorg een lijst met 'slechte' verpleeghuizen. Ook een aantal verpleeghuizen uit onze regio staan daarop. Verder is er in deze West Wekker aandacht voor In de Haagse gemeenteraad, waar ophef is onstaan over de verkoop van aandelen van de HTM. En ADO Den Haag heeft er mogelijk weer een groeibriljantje bij.
1.

Onder meer deze twee zorginstellingen zouden 'onder de maat' functioneren. In totaal staan er 150 zorginstanties op de lijst. Bij elf instellingen zijn de risico's zo groot, dat ze onder toezicht zijn gesteld.
2. Verbazing en zorgen in Haagse gemeenteraad over afblazen HTM-deal met NS
In de Haagse gemeenteraad wordt met grote verbazing gereageerd op het ontbinden van de afspraken tussen de gemeente Den Haag en de NS over de HTM. Onder meer D66 en de PVV zijn bang dat grote investeringen in het openbaar vervoer die bij de deal werden afgesproken nu niet meer doorgaan. Maar de HTM zegt dat er voor reizigers niets verandert.
3. ADO Den Haag legt 'nieuwe variant van Elia en Depay' voor drie jaar vast
Volgens ADO-trainer Zeljko Petrovic gaat Chovanie Amatkaryo een hele grote worden. Amatkaryo baarde zaterdag opzien door twee doelpunten te scoren in het eerste elftal van ADO.
4. Geldboetes voor omstreden zwanendrifters uit Nieuwerbrug
De drie zoons van de overleden zwanendrifter Piet Oostveen uit Nieuwerbrug zijn veroordeeld voor het mishandelen van zwanen. De broers kregen boetes van enkele honderden euro's.
5. Nootdorpse jeugd steunt zwaargewond stel dat met scooter tegen RandstadRail botste
Nootdorpse jongeren betuigen hun steun aan de twee 23-jarigen die zondag zwaargewond raakten bij een scooterongeluk in Den Haag. Ze hebben een collage met beterschapswensen voor hen gemaakt. Met een van de twee slachtoffers gaat het nog steeds niet goed.
Weer
Vanmiddag wordt ons weer nog bepaald door een lagedrukgebied ten noorden van Nederland. We krijgen wat zon, maar er blijft kans op een bui. De wind waait uit het west-noordwesten en is matig tot vrij krachtig, aan zee soms krachtig. Het wordt zo'n 18 graden.