Reconstructie in zaak moord Koen Everink

Huis Koen Everink
Huis Koen Everink © John van der Tol
DEN HAAG - Onder leiding van de onderzoeksrechter wordt dinsdagavond een reconstructie uitgevoerd in het onderzoek naar de moord op Koen Everink. De voormalig coach van de Haagse tennisser Robin Haase, Mark de J., wordt verdacht van de moord.
De reconstructie gebeurt bij de woning van Everink in Bilthoven, meldt de rechtbank in Utrecht. Everink werd op vrijdag 4 maart gevonden in zijn huis in Bilthoven. Hij was doodgestoken. Mark de J.
, maar
.
Volgens De J. werd hij rond de tijd dat Everink werd gedood uit zijn auto gesleurd, achterin gezet en vastgehouden. Hij kreeg naar eigen zeggen een muts over zijn hoofd en hij hoorde mensen zijn auto uitgaan.

Beweringen checken

Wat die hebben gedaan weet De J. niet, omdat hij niets kon zien. Voor zijn gevoel duurde zijn 'kidnapping' ongeveer tien minuten. De reconstructie wordt gehouden om te kijken of zijn beweringen kunnen kloppen.
Volgens de aanklagers heeft de tenniscoach Everink opzettelijk met meerdere messteken doodgestoken. Ook heeft De J. een heel duur horloge en een telefoon van zijn slachtoffer gestolen. Het horloge is later gevonden bij de zus van De J. in huis, waar ze het had verstopt. Ook werd een bloedspoor van Everink in de auto van de tenniscoach gevonden, lieten ze vorige week maandag tijdens een eerste openbare zitting weten.

Schulden door gokken

Everink en De J. gokten samen geregeld op sites. De tenniscoach had daardoor flinke schulden bij Everink opgebouwd. Op het moment van de moord zou een schuld moeten worden terugbetaald. Dat is een motief, stellen de aanklagers.