'Westlandse bandenprikker' opnieuw aangehouden

© Omroep West
WESTLAND - De vermoedelijke 'Westlandse bandenprikker' is opnieuw aangehouden. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zou de 19-jarige man uit 's-Gravenzande iemand anders geprobeerd hebben aan te zetten om ook autobanden lek te steken. De Westlander is vorige week woensdag opnieuw gearresteerd, maakte het OM maandag bekend.
De 19-jarige werd begin mei
, omdat hij bijna 300 banden in het Westland zou hebben lekgestoken. Een paar weken later werd hij onder strenge voorwaarden weer vrijgelaten. Hij kreeg wel een enkelband om en een gebiedsverbod opgelegd.
Het Westland werd al sinds september vorig jaar geteisterd door een mysterieuze bandenprikker. In Monster, Naaldwijk en 's-Gravenzande werden honderden mensen gedupeerd. De laatste keer dat de onbekende bandenprikker toesloeg was op 5 mei. Een dag later hield de politie de 19-jarige verdachte aan.

Instructie

De man uit 's-Gravenzande zit nu opnieuw vast, omdat degene die hij benaderde naar de politie is gestapt. Daarbij liet de melder ook een instructie van de verdachte zien over hoe hij te werk zou moeten gaan. De verdachte zit nog zeker 30 dagen vast, meldt het Openbaar Ministerie.