De Pier bekent kleur: pilaren in de kleur van de regenboog

DEN HAAG - De pilaren van de Scheveningse Pier zijn in de kleuren van de regenboog geverfd. Waarom dat is wil de eigenaar van het Scheveningse icoon niet zeggen. Ook het pr-bureau van De Pier hult zich in stilzwijgen.
De geverfde palen lijken op de regenboogvlag van de homobeweging, maar daarvoor worden zes kleuren gebruikt (rood, oranje, geel, groen, blauw en violet), terwijl De Pier voor meer kleuren en kleurenvariaties heeft gekozen.

General manager Herman Smit van De Pier wil niet zeggen waar de kleuren dan wel op slaan. 'Sterker nog, ik mág niks zeggen. Dinsdag om 13.00 uur wordt er meer duidelijk.' Ook de eigenaren van de naastgelegen strandtenteigenaren zeggen het niet te weten.

Compleet vernieuwd


De Pier is sinds vorig jaar compleet vernieuwd. De misschien wel bekendste attractie aan de Nederlandse kust is omgetoverd tot een foodboulevard met streetfoodstands, restaurants, bars, terrassen en winkels. Later deze maand komt er een reuzenrad van veertig meter hoog op De Pier. Ook wordt gewerkt aan een pop-up hotel. Er zijn regelmatig festivals en markten op de attractie.

LEES OOK: Zeldzaam slakje Kleine Alikruik terug in Scheveningen
Meer over dit onderwerp:
PIER PILAREN REGENBOOG
Deel dit artikel: