Ophef over hefbrug in Midden-Delfland: vaarverkeer voor dichte brug

MIDDEN-DELFLAND - Nu functioneert de Overgaagbrug nog prima. Het is een belangrijke route voor de pleziervaart in de regio: de Gaag van Delft naar het Westland. Maar als de Overgaagbrug deel gaat uitmaken van de nieuwe aansluiting op de A4 wordt een flinke toename van het verkeer verwacht. En dan zal de brug een stuk minder vaak open kunnen.
De op –en afrit van de A4 zal een belangrijke verkeersader gaan worden en daarom zou er eigenlijk een nieuwe brug moeten komen van 1.80 meter hoog, maar daar heeft de gemeente Midden-Delfland geen geld voor. Nu is het nog een hefbrug die tot 1.80 meter omhoog kan. Maar in de toekomst zal de brug  minder vaak open kunnen om files op de weg te voorkomen. En dus ontstaan er dan files op het water.
‘Dat is ook niet wenselijk’, zegt Adriaan Kornet van de Delftse watersportvereniging. ‘Al die schepen liggen hier dan de allemaal te wachten, en ze zullen toeteren en vuil en stof produceren.’ En ook de rondvaartbedrijven zullen afhaken is de verwachting.
Het hoger maken van de brug kost 3,5 miljoen euro extra. De gemeente Midden-Delfland is daarvoor met de pet rond geweest, maar er is geen overheid die iets bij wil dragen. Alle VVD-fracties in de regio vragen nu gezamenlijk om een snelle oplossing, omdat de bouw van afrit voor de A4 al begonnen is.