Zoetermeer presenteert plannen Gymworld aan buurtbewoners

Zo moet Gymworld eruit komen te zien.
Zo moet Gymworld eruit komen te zien. © Gemeente Zoetermeer
ZOETERMEER - Wintersport in SnowWorld, gymnastiek en turnen in Gymworld. Dat is het plan van de Zoetermeerse gemeenteraad. In maart 2018 moet het 12 miljoen euro kostende project af zijn en staat er aan de Amerikaweg een toonaangevende turn- en gymnastiekaccommodatie. Maandagavond mochten buurtbewoners schieten op de uitwerking van de plannen.
'De locatie is vastgesteld en de bewoners kunnen nu meedenken over de exacte invulling', vertelt sportwethouder Mariëtte van Leeuwen. 'Dan heb je het over de materialen, de hoogte, de parkeerplaatsen en nog meer van dat soort elementen. Het zijn dus echt de details, die echter wel erg belangrijk kunnen zijn.'
Het stokpaardje van een groot deel van de bezoekers is de parkeervoorziening, die zou matig zijn. 'Het is voor ons nu al een probleem, maar als er straks nog meer mensen tegelijkertijd gebruik gaan maken van de parkeerplaatsen in de omgeving, dan vrees ik voor nog grotere problemen', vertelt Arie Verstegen, directeur van cultuurpodium De Boerderij, waar de inloopbijeenkomst ook plaatsvindt.

Drie projecten, twaalf miljoen euro

Gymworld is vooral een uitkomst voor de twee grootste gymnastiekverenigingen van de stad, CGV en Pro Patria, die bij elkaar bijna vierduizend leden hebben. Daarnaast krijgt de accommodatie ook onder meer een grote trampolinehal.
De twaalf miljoen euro die de gemeente uittrekt voor het project gaat voor een gedeelte ook naar de Noordwesterhal, die gerenoveerd gaat worden en naar de aanleg van een ballonhal voor hockeyvereniging MHCZ.