Djenti Verbrugge en Nicole Eykelenboom van DOS Monster winnen NK Acrobatische Gymnastiek

MONSTER - De 14-jarige Djenti Verbrugge en de 22-jarige Nicole Eykelenboom van DOS uit Monster vormen sinds afgelopen seizoen een damespaar in acrogymnastiek. Hoewel Djenti gedurende dit seizoen geblesseerd raakte wist het paar het seizoen toch succesvol af te sluiten door Nederlands Kampioen te worden.
Djenti en Nicole kregen in dit eerste jaar met tegenslag te maken door een blessure. Djenti brak in november haar middenvoetsbeentje en enkel, waarna zij geopereerd moest worden om vervolgens rustig te herstellen.
Normaal gesproken trainde het paar vier keer per week. Nicole: 'Altijd samen, drie uur lang'. Door de blessure was dit een periode in beperktere mate mogelijk, maar zodra het weer kon, moesten de trainingen weer opgepakt worden omdat in maart de eerste plaatsingswedstrijd voor het NK al plaatsvond. Gedurende het herstel was Djenti nog steeds wel in de sporthal te vinden, maar vanaf halverwege februari kon zij alles pas weer helemaal belasten tijdens het trainen.

Toch deelnemen aan het NK

Ondanks de tegenslag wisten Djenti en Nicole alle drie de plaatsingswedstrijden goed door te komen, waarna zij zich mochten bewijzen op het NK Acrobatische Gymnastiek. Dit NK werd gehouden tijdens de Fantastic Gymnastics in Ahoy.
Nicole legt uit dat zij en Djenti tijdens dit NK drie verschillende oefeningen moesten laten zien. Één balansoefening, één tempo-oefening en één combinatie-oefening. Deze oefeningen werden beoordeeld door een jury die lette op moeilijkheidsgraad, technische uitvoering en artistieke uitvoering.
De combinatie-oefening die Djenti en Nicole tijdens het NK uitvoerden:

Dankzij moeilijkheidsgraad de meeste punten

'Onze kracht ligt in ons uithoudingsvermogen en in de moelijkheidsgraad van onze oefeningen', aldus Nicole. Met uithoudingsvermogen doelt Nicole op het doorzetten van het paar na de blessure van Djenti. Moeilijkheidsgraad is volgens Nicole hun kracht omdat de moeilijke elementen die zij en Djenti in hun oefeningen laten zien hoge punten opleverden.
Alle resultaten van de verschillende oefeningen bij elkaar genomen hadden de twee dames van DOS Monster de meeste punten, wat hen Nederlands Kampioen maakte. Dit was niet het enige succes dat deze gymnastiek- en turnvereniging uit Monster behaalde, want ook een herenpaar van deze vereniging - bestaande uit René Visser en Liam Saanen - werd Nederlands Kampioen.  
OOK KAMPIOEN? GEEF JE OP!