Donaties voor doodzieke Sabine (14) stromen binnen: al 90.000 dollar opgehaald

Sabine Wortelboer
Sabine Wortelboer © Omroep West
DEN HAAG - De hoop neemt toe voor de doodzieke Sabine Wortelboer uit Den Haag. Een crowdfundingactie heeft binnen een paar dagen al meer dan 90.000 dollar (ruim 80.000 euro) opgeleverd. Het 14-jarige meisje heeft een agressieve hersenstamtumor en Nederlandse artsen kunnen niets meer voor haar betekenen. Voor een behandeling in de VS is minstens 300.000 dollar nodig.
De moeder van Sabine, Ilse Wortelboer, had niet verwacht dat er zoveel geld in korte tijd zou worden opgehaald. 'Dat had ik niet durven dromen', aldus de moeder.
Een man uit de VS doneerde 40.000 dollar voor Sabine. 'De man heeft een dochter die zelf is genezen van botkanker en eerder in hetzelfde schuitje zat', legt Ilse uit. De gedoneerde bedragen variëren van 1 tot 1500 euro. Ook zijn er mensen die aangegeven hebben dat ze elke maand een geldbedrag doneren zolang Sabine een behandeling nodig heeft.

Behandeling in Texas

Sabine kreeg eind april te horen dat ze een agressieve vorm van hersenstamkanker heeft. Op dit moment ondergaat Sabine een chemokuur en wordt daarnaast bestraald. Nederlandse artsen kunnen niets meer voor haar betekenen en daarom vertrekt ze op 16 juli naar Texas in de Verenigde Staten. Een arts heeft daar veel succes met een alternatieve behandeling, maar deze wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. De behandeling gaat maximaal twaalf maanden duren.
Iedereen die geld wil doneren om Sabine te helpen, kan terecht op de website van Stichting Sabii.