Nieuwe brug over Gouwe vernoemd naar Amalia

De nieuwe brug over de Gouwe krijgt de naam Amaliabrug.
De nieuwe brug over de Gouwe krijgt de naam Amaliabrug.
WADDINXVEEN - De nieuwe brug over de Gouwe, onderdeel van project Parallelstructuur A12, krijgt de naam Amaliabrug. De provincie Zuid-Holland heeft deze naam samen met de gemeente Waddinxveen gekozen.
De nieuwe naam past volgens de provincie en de gemeente goed bij andere bruggen en sluizen in de regio, zoals de Julianasluis in Gouda en de Koningin Julianabrug, de Wilhelminabrug en de Máximabrug in Alphen aan den Rijn.
De Amaliabrug - waarvan het brugdek eind april is geplaatst - vormt een belangrijk onderdeel van het project Parallelstructuur  A12. 'Met de aanleg van twee extra provinciale wegen ontlasten we de A12 en de A20 en verbeteren we de bereikbaarheid en de verkeersveiligheid rondom Gouda en Waddinxveen', legt gedeputeerde Floor Vermeulen uit. 'Met de bouw van de Amaliabrug komt de afronding van het project weer een stap dichterbij.'

'Forse stimulans economie'

Volgens burgemeester Bert Cremers van Waddinxveen 'betekent de nieuwe Amaliabrug een forse stimulans voor de regionale economie'. Het project moet eind dit jaar afgerond zijn.