Verpleeghuis Westhoff in Rijswijk op lijst van slecht presterende verpleeghuizen

© ANP
RIJSWIJK - Expertisecentrum Westhoff van Florence in Rijswijk staat op de lijst van onder de maat presterende verpleeghuizen. Nieuwsuur heeft de lijst van staatssecretaris Martin van Rijn ingezien, waarop elf instellingen staan waarover de Inspectie voor de Gezondheidszorg zich zorgen maakt.
In het rapport van het inspectiebezoek aan Expertisecentrum Westhoff in Rijswijk staat volgens Nieuwsuur: 'Gezien de ernst van de bevindingen van het meldingenonderzoek en het bezoek aan het Gulden Huis, sprak de inspectie op 12 februari 2016 met de Raad van Bestuur. De bevindingen van het bezoek aan
zijn hierin meegenomen. Ook dit bezoek liet zien dat verbetermaatregelen tot nu toe onvoldoende zijn opgepakt.'
Ook schrijft de inspectie over de instelling in Rijswijk: 'Het is mogelijk dat als blijkt dat Westhoff niet aan de normen voldoet, de inspectie overweegt een maatregel op te leggen.'

Grote verrassing

Zorginstelling Florence bevestigt aan Omroep West dat de Inspectie heeft laten weten dat ze met een verpleeghuis op de lijst staan, maar bestrijdt de conclusie van de Inspectie. 'In mei en juni heeft de inspectie meerdere locaties van Florence bezocht. We kregen een ruime voldoende. Dit komt voor ons als een grote verrassing', zo zegt een woordvoerder.
Vooral verpleeghuizen in en om Rotterdam scoren slecht. Staatssecretaris Van Rijn wil direct ingrijpen bij de elf zorginstellingen. Later dinsdag worden de andere 38 zorginstellingen op de lijst bekend, die onder verscherpt toezicht staan.