Eloy Uwumarogie uit Naaldwijk is met team van Mahorokan Nederlands Kampioen Judo

NAALDWIJK - Dankzij de goede resultaten van voorgaande jaren plaatsten Eloy Uwumarogie uit Naaldwijk en zijn teamgenoten zich automatisch voor het Nederlands Kampioenschap voor clubteams in Nijmegen. Alle wedstrijden wonnen zij en hiermee sleepte het team - het seniorenteam van Topjudo Instituut Mahorokan - de landelijke titel in de wacht.
Behalve Eloy Uwumarogie bestaat dit team uit de judoërs Jelle Wolterbeek, Jim Heijman, Hidde Wolterbeek, Kevin ten Hoeve, Tom Goemaat en Matthijs van Harten. Zij worden gecoacht door Rob Henneveld.

De coach vertelt dat hij met een gemixt team van ervaren en minder ervaren judoërs afreisde naar het landelijke clubkampioenschap. 'Het team bestaat uit spelers uit vijf verschillende gewichtsklassen waarvan elke judoër individueel vecht', legt Henneveld uit. Alle resultaten worden bij elkaar genomen om tot een teamuitslag te komen, die uiteindelijk telt.

Technische en mentale trainingen

Om het Nederlands Kampioenschap in de wacht te slepen hebben de judoërs hard getraind. Henneveld legt uit dat zowel de techniek als de mentaliteit van zijn team op orde moet zijn. 'Judo is een zware sport waarbij je enorm veel moet trainen om progressie te maken', aldus de coach van Mahorokan. Om dit te realiseren wordt vijf tot zes keer per week getraind.

OOK KAMPIOEN? GEEF JE OP!

LEES OOK: Karate: Cem Senol uit Katwijk sluit wedstrijdcarrière na nekbreuk met internationale titel af