Gemeente Den Haag koopt HTM-aandelen terug van NS

Tram HTM (archiefbeeld)
Tram HTM (archiefbeeld)
DEN HAAG - De HTM komt weer volledig in handen van de gemeente Den Haag. Dat heeft de gemeente dinsdagavond bekend gemaakt. Een deel van de aandelen van vervoersbedrijf HTM was sinds 2013 in handen van de NS, maar de gemeente Den Haag koopt de aandelen nu terug.
Sinds de HTM en de NS in 2013 een samenwerking zijn aangegaan, zijn er voor reizigers veel veranderingen doorgevoerd. Zo zijn de betaalmogelijkheden voor reizigers verbeterd en is er een gezamenlijke servicewinkel op Den Haag Centraal gekomen.
Maar van het terugkopen van de aandelen gaan reizigers dit keer weinig merken. 'We zijn flink wat projecten gestart sinds de samenwerking is gestart in 2013', zegt Ernst Moeksis van de HTM. 'Maar van het terugkopen van de aandelen gaan reizigers weinig merken.'

Bestaan

Zo blijft de servicewinkel op Den Haag Centraal bestaan en worden de huidige betaalregelingen niet aangepast. Waarom de NS de aandelen verkoopt aan de gemeente Den Haag kon Moeksis niet zeggen. Het spoorwegbedrijf zei eerder al wel dat een goede samenwerking ook mogelijk is zonder aandelen.