Zorginstelling Florence en WZH op lijst slechte verpleeghuizen

DEN HAAG - De lijst met verpleeghuizen die volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg onder de maat functioneren is openbaar gemaakt. Op de lijst staan onder andere zorginstelling Florence en Woonzorgcentra Haaglanden (WZH).
In totaal staan er 150 zorginstanties op de lijst. Bij
zijn de risico's zo groot dat ze onder toezicht zijn gesteld. De samenstelling van de lijst is gebaseerd op de stand van zaken op 15 maart van dit jaar.
De lijst vermeldt niet om welke verpleeghuizen van Florence en WZH het gaat. Volgens Nieuwsuur is verpleeghuis Westhoff in Rijswijk, dat valt onder Florence, een van de elf. De zorginstelling zegt verrast te zijn op de lijst te staan. 'We zijn in mei en juni bezocht door de Inspectie en toen kregen we een ruime voldoende.'

Moeder van de staatssecretaris

WZH Haaglanden kwam twee jaar geleden in het nieuws, vanwege de slechte zorg. De moeder van staatssecretaris Martin van Rijn wordt daar verpleegd.
Eerder dit jaar kreeg WZH een waarschuwing van de Inspectie om orde op zaken te stellen in de verpleeghuizen WZH Waterhof en WZH De Strijp in Den Haag.

WIJdezorg ook op de lijst

Zorginstelling WIJdezorg staat ook op de lijst van de Inspectie, maar het oordeel over deze instelling is milder. De verpleeghuizen van WIJdezorg worden in de gaten gehouden en als ze de tekortkomingen oplossen, worden het dossier gesloten.
WIJdezorg heeft verpleeghuizen in de Rijnstreek, zoals in Nieuwkoop en Ter Aar.