Jaaa... het is VAKANTIE! 15 tips om leuke dingen te doen met je (klein)kind

DEN HAAG - Morgen is de laatste dag van het schooljaar. Hoogste tijd voor vakantie. Even geen school, geen verplichtingen, maar tijd voor elkaar. Maar hoe houd je die kids zes weken lang bezig??? Samen met Kidsproof hebben we ze voor je op een rij gezet: de 15 allerleukste tips om er samen met je (klein)kids op uit te gaan in onze mooie regio!
1. Omniversum– Giant Whales Den Haag vanaf  5 juli
WOW, sta oog in oog met énorme Bultrugwalvissen in Omniversum. Alleen op het grote koepelscherm zie je deze kanjers op ware grootte. Ze maken gave sprongen en zingen prachtige liedjes. Een onvergetelijke ervaring!


2. Meermanno – Den Haag 12 juni
Ken je Fiep Westendorp? Zij is de illustrator van oa. Jip en Janneke en Pluk van de Petteflet. In Museum Meermanno kom je deze zomer álles over haar te weten. Met workshops én Floddertjes ballenbad! Leuk voor klein en groot!


3. Summercamp- SnowWorld Zoetermeer  juli & augustus
Handig voor alle werkende ouders en een supercoole zomervakantie-ervaring voor de kids. Het SnowWorld Summercamp! Snowboarden, skiën, tubegliden, survival, voetballen en nog veel meer, binnen én buiten! Vijf dagen van 9-18 uur, inclusief gezonde lunch en diner.


4. Indianenweek – Den Haag 11 - 15 juli
Voor de knutselaars en creatievelingen van 5-12 jaar. Bij Atelier El Corazón maak je van 11 - 15 juli de mooiste Indianendingen. Amuletketting, krachtstok, dromenvanger, noem maar op. Je kunt 1 dag of vaker aan de slag. Superleuk!


5. Strandjutten – Jutterskeet Kijkduin- Iedere dag van 12.00 uur tot 17.00 uur.
In de zomervakantie zijn er Juttersspeurtochten te koop en metaaldetectors te huur bij de Jutterskeet van ome Jan. Zo ga je zelf als echte jutter op pad! Welke schatten vind jij op het strand van Kijkduin?


6. Delft Chamber Music Festival - Delft 6 en 7 augustus
Tijdens het Delft Chamber Music Festival is er ook voor kids van alles te doen. Kom op 6 augustus naar het vrolijke familieconcert Being Bach over Johann Sebastian Bach. Bijzondere man! Op 7 augustus Brunch je met Bach. Voor kids vanaf 6 jaar.


7. Romein in één dag – RMO Leiden 9 juli t/m 4 september
Altijd Romein willen zijn? Dat kan deze vakantie bij het Rijksmuseum van Oudheden! Je gaat op speurtocht en je speelt het Romeinse godenspel. Zo verzamel je alle stempels in je eigen Romeinse paspoort en mag je jezelf een echte Romein noemen. Tip: 21 augustus is de zomer-zwaardendag!


8. De gracht schoon scheppen- Rapenburg Leiden 9 juli
Op de eerste dag van de zomervakantie wordt het water van het Rapenburg voor Kinderboekhandel Silvester opgeschoond. En jij kunt meedoen. Trek je oudste kleren aan, want er zijn dregankers, schepnetten en magneten. Ook lopen er biologen rond die jou vertellen welk dier jij in je schepnet hebt gevonden.


9. Vakantie KinderPretPark– Van Zantenhal Nieuw Vennep, woe en vrijdag week 29 t/m 34
In de Zomervakantie kunnen kinderen zich iedere woensdag en vrijdag helemaal uitleven in het grote 'Indoor Kinderpretpark'!  Met meer dan 30 grote opblaas-attracties om op te rennen, klimmen, en klauteren! Ga skelteren, voetballen, trampoline springen of gewoon op een vette hindernisbaan spelen; het is er allemaal!  Voor kids van 2 t/m 11 jaar.


10. Kinderrijk Den Haag 18 & 19 augustus
Tijdens Kinderrijk van ProDemos ontdek je wat jij zou doen als je baas was! Stel je vragen aan echte politici en ga mee naar de Tweede Kamer of Ridderzaal. Te gekke dag voor alle wijsneuzen van 6 t/m 12 jaar!


11. Theehuizen in en om Leiden – wandelen en fietsen
Theehuizen, wij zijn er dol op! Tijdens een fijne wandeling of fietstocht even lekker een bakkie doen met wat lekkers erbij. Ga koninklijk theedrinken, of naar het spiksplinter nieuwe Theehuis van Noord (met supergave speeltuin). De kids vermaken zich wel, ruimte genoeg om lekker buiten te spelen.


12. Maisdoolhof  en circus bij Kampeerboerderij/camping Straat-Hof in Leimuiden
Kampeerboerderij Straat-Hof staat bol van de lol deze zomer! Je kunt hier op kamp en vanaf 18 juli is het maïsdoolhof weer open. Probeer je weg te vinden in het doolhof waarbij je door metershoge maïs moet lopen. Ook tof:  circus Moustache is op 16 en 17 juli te gast met circusworkshop!


13. Dé survivaltips voor een dagje strand!
Eindelijk lekker weer! Tijd om een dagje naar het strand te gaan. Terwijl kinderloos Nederland heerlijk ontspannen ligt te bakken, zit jij met je kids alles behalve relaxed op je zanderige handdoekje... Niet als je deze tips hebt gelezen!


14. Klimpark het Klimeiland - Voorschoten
Dit té gekke klimpark vind je bij recreatiegebied Vlietland. Het is de eerste echte High Ropes Course van Zuid-Holland! Via een oversteekvlot bereik je het eiland en dan kun je als een aap zo hoog door de bomen en zoef weer naar beneden.15. Zomertekenschool Kinderboekenmuseum Den Haag
Dol op tekenen? Kom dan naar de Zomertekenschool en leer de beste tips en trucs van echte illustratoren. Tijdens de zomervakantie opent het Kinderboekenmuseum de deuren van de Zomertekenschool. Van 9 juli t/m 4 september kun je er terecht voor leuke workshops.