Caroline en Pascal Baars zijn eerste Keezenkampioenen van de Bollenstreek

NOORDWIJKERHOUT - Café restaurant De Ruigenhoek organiseerde afgelopen weekend voor de eerste keer in de Bollenstreek een onofficieel kampioenschap Keezenborden. Caroline en Pascal Baars waren de besten en mogen zich nu de eerste Keezenkampioenen van de Bollenstreek noemen.
Keezenborden is een variant van het bekendere bordspel 'Mens-erger-je-niet'. Het verschil is dat bij Keezenborden geen dobbelstenen, maar speelkaarten worden gebruikt om de pionnen zo snel mogelijk het bord rond te laten gaan om vervolgens te eindigen in de veilige thuishaven.
Bij Keezenborden wordt in koppels gespeeld. Wanneer één van de twee spelers uit een team zijn of haar pionnen al binnen heeft gebracht, dan kan deze zijn of haar teamgenoot verder helpen. Het team dat als eerste alle pionnen binnen heeft is de winnaar.    

De eerste Keezenkampioenen

In De Ruigenhoek streden 52 deelnemers om de felbegeerde titel 'Keezenkampioen'. Zij speelden allemaal drie rondes. Uiteindelijk waren er drie teams die alle wedstrijden wonnen. Door het aantal 'tegen-pionnen' van deze teams op te tellen konden Caroline en Pascal Baars uit Noordwijkerhout toch als winnend koppel worden aangewezen. Op de tweede plaats eindigden Aris en Thea Schrooder, eveneens afkomstig uit Noordwijkerhout. Peter Meskers en Ron Witteman uit De Zilk werden derde.
De organisatie van het eerste Keezenbordkampioenschap blikt tevreden terug op de wedstrijd. 'Het was een geweldige avond', aldus organisator Jeroen Damen, die alweer nadenkt over een eventueel vervolg van het Keezenkampioenschap.
OOK KAMPIOEN? GEEF JE OP!