Vakantiegangers staan zaterdag massaal in de file

File op de A13.
File op de A13. © archief Omroep West).
REGIO - Het is vakantie! En dat betekent dat veel mensen in de regio in hun auto stappen om naar het buitenland te vertrekken. Met de nodige problemen op de weg als gevolg. Vakantiegangers stonden zaterdagochtend al vroeg in de file. Waar je ook heengaat, de kans is groot dat je vandaag file tegenkomt.
In Duitsland staan vroege vertrekkers vast op de belangrijkste route richting Oostenrijk. Op de A3 tussen het Roergebied en Oostenrijk moeten automobilisten rekening houden met in totaal 35 kilometer file. Bij de Zwitserse Gotthardtunnel richting Italië staat volgens de VerkeersInformatieDienst zelfs al de hele nacht file.
Ook in Frankrijk ontstonden zaterdagochtend de eerste files. Bij Parijs en op de Route du Soleil tussen Lyon en de Middellandse Zee. Daar wordt in de middag een piek in drukte verwacht. Ook dichterbij huis is het al raak: in België veroorzaken controles bij de grens met Frankrijk files.

Dicht bij huis

Ben je dus ook van plan om vandaag op vakantie te gaan? Bereid je dan dus maar voor op file, of vertrek iets later. En je kan altijd nog thuisblijven en één van deze leuke dingen met je kind gaan doen. Dicht bij huis is ook genoeg te doen om er een geweldige vakantie van te maken!