Alphenaar gecast voor bijrol in The Hitman's Bodyguard

Acteur Sven de Beer uit Alphen op de set in Amsterdam
Acteur Sven de Beer uit Alphen op de set in Amsterdam
ALPHEN AAN DEN RIJN - De Amerikaanse actiefilm The Hitman's Bodyguard krijgt een Alphens tintje. De jonge Alphense acteur Sven de Beer (20) speelt een bescheiden bijrol. Zaterdag was zijn eerste draaidag in Amsterdam.
De cast en crew zijn neergestreken in Amsterdam voor het filmen van enkele actiescenes, waaronder een achtervolging over de grachten. Hoofdrollen in The Hitman's Bodyguard zijn weggelegd voor Gary Oldman, Samuel L. Jackson en Ryan Reynolds. 'Het is een eer om samen te spelen met een van de grootste acteurs ter wereld Samuel Jackson', zegt Sven de Beer.  
Voor de Alphense acteur is het een droom die in vervulling gaat, nu hij is gecast voor een bijrol in een Hollywood-film. 'Ook al heb ik maar twee woorden tekst, het is gaaf om te doen. Op 19 juli moet ik terugkomen naar de set. Dan heb ik mijn tweede draaidag,' zegt hij enthousiast. Ook de Nederlandse acteurs Barry Atsma, Tine Joustra en Noortje Herlaar hebben een rol in The Hitman's Bodyguard.

Huurmoordenaar

The Hitman's Bodyguard gaat over een huurmoordenaar (Jackson), die beschermd moet worden door 's werelds beste bodyguard (Reynolds). Hij wil namelijk getuigen tegen zijn opdrachtgever, een Oost-Europese dictator (Oldman). De twee staan al jaren lijnrecht tegenover elkaar en de haat zit diep. Nu zitten ze met elkaar opgescheept en hebben ze 24 uur om van Engeland naar de rechtbank in Den Haag te reizen. De verdachte, de moordlustige dictator, doet er alles aan om te voorkomen dat ze Den Haag bereiken.