Ruim duizend deelnemers Alphense fietsvierdaagse LAURA

LAURA
LAURA
ALPHEN AAN DEN RIJN - De Laura zit er weer op. Vrijdag was de slotdag van de Alphense fietsvierdaagse. Volgens de organisatie trok elke fietsdag 1.000 tot 1.200 toerrijders en wielrenners.
'We kijken terug op een uitstekend evenement', vertelt organisator Adrie van der Voorn, voorzitter van de Stichting Alphense Rijwielvierdaagse LAURA. 'Alleen hadden we op dinsdag erg veel regen.' Ook de slotdag dreigde in het water te vallen. Vroeg in de middag werd vanwege het slechte weer de finishpost in vogelpark Avifauna voor enige uren naar binnen verplaatst.
De fietsers die hun medaille of daglintje kwamen ophalen, hadden minder last van de regen. 'De sfeer was goed. Er waren ook geen uitvallers. Het ergste incident was een klein valpartijtje met een schaafwondje', aldus Van der Voorn, terugblikkend op de 69e editie. 'Voor volgend jaar denken we eraan om de deelnemers iets extra te geven, vanwege de 70e editie. Maar over vijf jaar pakken we echt groots uit voor het 75-jarig jubileum',

Laura-steden

Ook dit keer konden de deelnemers kiezen uit een route van veertig, zestig en honderd kilometer. LAURA staat voor Leiden, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Alphen aan den Rijn, de steden die de fietsvierdaagse aandoet.