Nieuwe huurder voor voormalig V&D-panden in Leiden en Den Haag; Hudson's Bay opent warenhuizen

DEN HAAG - De Canadese warenhuisketen Hudson's Bay gaat zich vestigen in Den Haag en Leiden. Dat heeft het bedrijf maandag laten weten. Hudson's Bay is een van de snelst groeiende warenhuisketens van de wereld.
De vestiging in Den Haag komt in het centrum van de stad, op de plek
. In het gebouw komen vijf winkelunits, waarvan Hudson's Bay de grootste huurder zal zijn. 'Wij verwelkomen Hudson's Bay van harte in ons winkelcomplex in het bruisende hart van Den Haag', zegt Nechemja de Bruijn van IEF Capital, de verhuurder van het pand. 'We kijken erg uit naar de opening.'
In Leiden gaat de Canadese keten zich ook vestigen in het oude pand van V&D, tussen de Aalmarkt en de Breestraat. 'Wij zijn blij met Hudson's Bay als vernieuwende speler op de Nederlandse retailmarkt', aldus Edwin van de Woestijne van a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer, dat het gebouw in de Leidse binnenstad beheert.

Verschillende winkelformules

Hudson's Bay heeft wereldwijd meer dan 460 winkels en 66.000 medewerkers. Het bedrijf wil in Nederland twee winkelformules introduceren. De ene formule zit tussen de Bijenkorf en de V&D in. De ander is meer een luxe discountformule. De komende twee jaar wil Hudson's Bay in Nederland twintig nieuwe warenhuizen openen. Naast Den Haag en Leiden zijn er ook al huurovereenkomsten getekend in Amersfoort, Den Bosch, Enschede, Haarlem en Zwolle. De keten verwacht volgende zomer de eerste vestigingen te kunnen openen.
Richard Baker van het Canadese bedrijf is blij met de nieuwe winkels in Nederland. 'We zijn erg enthousiast om deze nieuwe locaties voor de Hudson's Bay-formule aan te kondigen. Naast dat we de Nederlandse klant kennis willen laten maken met onze bijzondere winkelbeleving, zal onze komst ook 2.500 banen creëren in de winkels en nog eens 2.500 door bouwactiviteiten.'