Gouda stelt verkenner aan voor vorming nieuw college

© John van der Tol
GOUDA - De gemeente Gouda heeft een externe verkenner gevonden om op zoek te gaan naar een nieuwe coalitie in de stad. Dat is nodig, omdat alle wethouders vorige week zijn weggestuurd na een vertrouwenscrisis.
Hans Andersson, ervaren binnen de politie en het bedrijfsleven, is in overleg met de commissaris van de koning aangesteld als verkenner. Hij is maandag al aan de slag gegaan in die functie. Alle fractievoorzitters hebben afgelopen weekend ingestemd met de aanstelling van Andersson.
De verkenner gaat in kaart brengen wat er allemaal moet gebeuren om ma de zomer een nieuw college van burgemeester en wethouders te kunnen presenteren. Hij moet zijn plan half augustus klaar hebben. Tot het nieuwe college gepresenteerd wordt, neemt burgemeester Milo Schoenmaker de lopende zaken waar.

Ruzie om motie

Het college van VVD, PvdA, D66, GroenLinks en Gouda Positief viel vorige week uiteen door een ruzie over het wel of niet steunen van een motie. Onderling was afgesproken dat de motie 'instandhouding opvoedrelaties' niet gesteund zou worden.