Decathlon opgetogen over komst Hudson's Bay naar Den Haag

Decathlon-vestiging in Brugge
Decathlon-vestiging in Brugge © archief
DEN HAAG - Decathlon is blij met de komst van Hudson's Bay naar het voormalig V&D-pand in Den Haag. De Franse sportgigant betrekt zelf ook eind dit jaar het gebouw aan de Grote Marktstraat.
'Voor de aantrekkingskracht is het minder fijn als het pand stapsgewijs gevuld wordt. Daarom is het goed dat het gebouw vanaf volgende zomer zo goed als vol is met ondernemers. Dat zorgt namelijk voor meer winkelend publiek', vertelt Decathlon-woordvoerder Rohan Uijlings. 'Bovendien is Hudson's Bay als grote winkelketen een belangrijke nieuwe trekker voor Den Haag.'
De Canadese warenhuisketen maakte maandag bekend dat er vestigingen komen in de oude V&D-panden in Den Haag en Leiden. Het bedrijf wil in Nederland twee winkelformules introduceren. De ene formule zit tussen de Bijenkorf en de V&D in. De ander is meer een luxe discountformule. De keten verwacht volgende zomer de eerste vestigingen te kunnen openen.

Decathlon

In maart werd bekend dat Decathlon zich in een deel van het leegstaande pand van de V&D in de Haagse binnenstad gaat vestigen. De sportzaak opent rond de jaarwisseling een winkel in de kelder en een deel van de begane grond van het pand.
Bang voor concurrentie is Decathlon niet. 'Wij verkopen sportspullen die gericht zijn op functionaliteit voor een goede prijs. Bij Hudson's Bay zijn de sportspullen toch meer gericht op de mode', besluit Uijlings.