Acteur Porgy Franssen heeft 'geen zin' in eigen voorstelling op De Parade

DEN HAAG - Volgens zijn eigen website komt maandag voor acteur Porgy Franssen een lang gekoesterde droom uit: spelen op het Theaterfestival De Parade. Opmerkelijk genoeg blijkt de acteur zelf niet echt fan van De Parade te zijn, vertelt hij bij Omroep West.
'Nee, hoor. Helemaal niet. Die tekst staat er alleen maar om de voorstelling te verkopen', antwoordt de acteur grappend op de vraag van presentator Ed Struijlaart in het kijkradioprogramma
.
Porgy Franssen speelt samen met Evert van der Meulen de voorstelling 'Broers' op de Parade, die handelt over twee broers die elkaar de maat nemen.

Natte zomer met veel wind

Volgens Franssen heeft zijn tegenzin niet te maken met het theaterfestival, maar vooral met de steeds natter wordende Nederlandse zomers. 'De voorspellingen voor deze week zijn niet geweldig. Ook voor vandaag is er storm voorspeld.' De acteur benadrukt juist veel plezier te halen uit kleinschalige theaterprojecten als De Parade.
Het reizende theaterfestival De Parade strijkt van 8 juli tot en met 17 juli neer in het Westbroekpark in Den Haag. Daarna doet het festival Utrecht en Amsterdam aan.