Nelson Mandelabrug in Zoetermeer krijgt weer een opknapbeurt

De Nelson Mandelabrug in Zoetermeer.
De Nelson Mandelabrug in Zoetermeer. © Omroep West
ZOETERMEER - De gemeente Zoetermeer start vrijdag met het opknappen van de Nelson Mandelabrug. De roltrappen en liften zullen in het voorjaar van 2017 zijn vervangen.
Aanstaande vrijdag wordt gestart met het vervangen van de roltrappen aan de kant van Rokkeveen. Deze moeten maandag vervangen zijn. Op vrijdag 29 juli is de andere kant van de brug aan de beurt. Met name het vervangen van de liften zal veel tijd in beslag nemen.
Volgens de gemeente zal er aan het uiterlijk van 'de lelijkste plek van Nederland' niks veranderen. 'Het gaat echt om het verbeteren van de toegangsmogelijkheden tot de brug. Verkeersleiders zullen de situatie rondom de brug in goede banen leiden', zegt een woordvoerster van de gemeente.

Eerder al grote problemenVorig jaar was er al veel te doen over de liften van de Mandelabrug toen bleek dat er al binnen drie maanden na het plaatsen problemen waren. Zo zouden de liften op het hoogtepunt zo’n 5,5 uur per week niet werken. Vooral bij gehandicapten leidde dit tot grote problemen.