Celstraf geëist tegen Hells Angels na massale knokpartij bij Van der Valk

De politie bij het hotel na de knokpartij.
De politie bij het hotel na de knokpartij. © ANP
GOUDA - Tegen twee leden van motorclub Hells Angels is dinsdagochtend negen maanden celstraf geëist voor verboden wapenbezit. De twee mannen, een Amsterdammer een 37-jarige man uit Gouda, werden in april opgepakt na een massale knokpartij tussen leden van de Hells Angels en de rivaliserende motorclub Mongols bij een Van der Valkhotel in Rotterdam.
Zo'n dertig mannen waren bij de knokpartij betrokken, 23 verdachten werden direct gearresteerd. Daarvan zijn er maar drie, mannen uit Ridderkerk, Rotterdam en Delft, aangeklaagd voor poging tot zware mishandeling.
'Bij deze stand van zaken in het onderzoek, is dit het', aldus een woordvoerder van het OM. Ze sluit niet uit dat er nog meer zaken komen. 'Maar daar zijn nu geen aanwijzingen voor. Er zijn meer mannen dan de drie verdachten herkend op camera, maar niet tijdens het plegen van mogelijk strafbare feiten.

Schoten

De motorbendeleden hadden in het Van der Valkhotel met elkaar afgesproken. Dit liep vrijwel direct uit op een grote matpartij in de bar van het hotel, grenzend aan de lobby en het restaurant. Er werd niet alleen gevochten, maar ook geschoten.
'Het moet een angstige situatie zijn geweest', analyseerde de officier van justitie maandag. 'Er is geschoten en met messen en pistolen gezwaaid. Veel mensen die rustig in het hotel aan het eten waren of er een bespreking hadden, waren getuige hiervan.'