Veilig Verkeer Nederland voorspelt meer verkeersdoden door Pokémon Go

Jongeren spelen het spel Pokémon Go.
Jongeren spelen het spel Pokémon Go. © ANP
REGIO - De nieuwste hype in de gamewereld, Pokémon Go, is een gevaar in het verkeer, zegt Veilig Verkeer Nederland (VVN). Verkeersdeelnemers die zich blind staren op hun telefoonscherm om het virtuele spelletje te spelen zijn levensgevaarlijk. Dan 'kan het niet anders dan dat het aantal verkeersdoden toeneemt', aldus VVN.
'Mensen gaan zo op in het spel dat ze hun omgeving niet waarnemen. Daar zit onveiligheid in, voor jezelf en voor medeweggebruikers', zegt een woordvoerder. 'Als je Pokémon Go speelt in een weiland, op een groot plein of in een park valt het reuze mee. Maar als er straks locaties bijkomen op rotondes, kruispunten, dat soort plekken?'
Pokémon Go is uitgegroeid tot een enorme hype over de hele wereld. Mensen kunnen met hun telefoon de fictieve wezens 'vangen'.

Achter het stuur

Een wijkagent in Nunspeet meldde dinsdag dat een automobilist naar de kant werd gedirigeerd vanwege vreemd rijgedrag. Hij bleek achter het stuur bezig om Pokémon-wezentjes te vangen. 'Het zal toch gebeuren dat je door het vangen van een Pokémon aan je einde komt. Dat is wel bizar', aldus Veilig Verkeer Nederland.
Elk jaar komen naar schatting tien tot honderd mensen om het leven in het verkeer doordat zij of anderen met hun mobiele telefoon bezig zijn.