Haagse politieagent verdacht van stelen bekeuringsgeld

Archieffoto
Archieffoto
DEN HAAG - Een 41-jarige politieagent uit Den Haag moet woensdag voor de rechter verschijnen, omdat hij wordt verdacht van diefstal op het werk. Hij zou geld van drie bekeuringen achterovergedrukt hebben.
De bekeuringen schreef de agent zelf uit tussen maart 2012 en augustus 2013. De boetes moesten contant worden afgerekend, omdat de beboete personen niet in Nederland woonden. Volgens justitie is de agent met het geld aan de haal gegaan.
De advocaat van de verdachte politieman, die werkzaam was op politiebureau Hoefkade in Den Haag, zegt dat het dossier allerlei gebreken vertoont. 'De bedragen zijn niet teruggevonden in het systeem van de politie, maar dat wil niet zeggen dat mijn cliënt ermee aan de haal is gegaan', zegt advocaat Trooster.

Slordige administratie
Volgens de advocaat ligt de fout bij een slordige administratie, 'ook van mijn cliënt, maar vooral door het automatiseringssyteem van de politie'.  Waarom het drie jaar heeft geduurd om de zaak voor de rechter te krijgen, weet de advocaat niet.
De 41-jarige Hagenaar is inmiddels niet meer werkzaam bij de politie. 'Dat heeft zeker ook met deze zaak te maken', zo zegt advocaat Trooster.