Kamperen midden in Den Haag: CDA pleit voor een buurtcamping

© ANP
DEN HAAG - Heerlijk, vakantie! Lekker weg met de tent de vrije natuur in. Binnenkort kun je dat gemoedelijke gevoel van kamperen wellicht in je eigen stad ervaren. Haags raadslid Desh Ramnath van het CDA pleit dinsdag via schriftelijke vragen in de gemeenteraad voor een buurtcamping.
Een buurtcamping is een kampeerterrein in een stadspark georganiseerd door vrijwilligers. Ramnath hoopt dat buurtbewoners elkaar tijdens een ontspannen vakantie in de stad beter leren kennen.
"In Den Haag weten bewoners soms niet wie hun buren zijn en zouden ze dat contact met de buren wel graag hebben. Het zou mooi zijn om ook in onze stad een buurtcamping in een van de vele Haagse stadsparken te organiseren om de contacten tussen buurtbewoners te verbeteren."

Amsterdam

In Amsterdam, Utrecht en Rotterdam is de buurtcamping al een feit. De Amsterdamse Roderik Schaepman kwam met het idee. Hij wilde het buurtgevoel van een camping naar de grote stad brengen.
De kampeerplekken worden aangeboden aan mensen die normaal gesproken niet genoeg geld hebben om op vakantie te gaan. Ook is er ruimte voor betalende campinggangers en voor de vrijwilligers die meewerken aan het initiatief.