Zussen beginnen eerste hotel in 's-Gravenzande

'S-GRAVENZANDE - De ene zus is huisarts en de andere zus werkt in de financiële sector. Of eigenlijk werkte, want de twee zijn een hotel begonnen. In kustplaats ’s-Gravenzande, meldt mediapartner WOS.
Zonder enige ervaring een hotel beginnen. Dat klinkt als een sprong in het diepe, maar als er een monumentaal pand uit 1850 aan de Monsterseweg in ’s-Gravenzande voorbijkomt, kunnen Marianne en Judith uit het Westland het idee van een hotel niet meer uit hun hoofd krijgen.
Daarom hebben ze de benodigde certificaten gehaald en zijn ze het pand gaan verbouwen. Tijdens de verbouwing kwamen allerlei oude details boven water, zoals zware houten balken die door het hele pand zitten en een stenen muur die tevoorschijn kwam toen het stucwerk van de muren werd gehaald.

Inrichting

De inrichting van het hotel, genaamd De Gravin, hebben de zussen helemaal zelf bedacht. In alle kamers zit een kunstwerk op de muur van twee graffitikunstenaars. Zo is er een Van Gogh-kamer waar de bekende zonnebloemen op de muur prijken en een Johannes Vermeerkamer waar een afbeelding van het 'Meisje met de Parel' te zien is.
Afgelopen weekend kregen Marianne en Judith de eerste gasten en dat was spannend. Het hotel was volgeboekt en zo konden de eigenaressen gelijk zien of alles werkte en goed liep met het ontbijt, en dat was gelukkig voor hen het geval.