Hotel Grand Winston in Rijswijk failliet

Grand Hotel Winston in Rijswijk.
Grand Hotel Winston in Rijswijk. © Google Streetview
RIJSWIJK - Hotel Grand Winston in Rijswijk is failliet. Dat blijkt uit een publicatie van de rechtbank in Den Haag. De oorzaak van het faillissement is onduidelijk.
Volgens curator Mr. Bruno Tideman is het nog te vroeg om daar iets over te zeggen: 'Daar ga ik later onderzoek naar doen.' Voorlopig is het hotel nog gewoon geopend. 'Ik ben druk bezig met een doorstart. Er hebben zich al belangstellenden gemeld om de exploitatie van het hotel over te nemen,' zegt hij.
Om hoeveel belangstellenden het gaat wil de curator niet zeggen. Wel wijst hij er op dat het gebouw eigendom is van een ander bedrijf. Dat is dus niet failliet.

Salarissen doorbetaald

Volgens Tideman werkt er 'een man of 50' bij het Grand Winston Hotel. Zij kunnen voorlopig gewoon aan de slag blijven. 'Mocht ik als curator het salaris straks niet kunnen betalen, dan neemt het UWV dat over. Dat is gewoon goed geregeld,' zegt hij tegen Omroep West.
Het Grand Winston Hotel is gevestigd aan het Generaal Eisenhowerplein. Het heeft vier sterren en telt 252 kamers, zo meldt de website van het bedrijf. Over ongeveer twee weken moet er meer duidelijkheid komen over de toekomst van het hotel, zegt de curator. Het management van het hotel wil niet reageren en verwijst naar de curator.