Taeke Taekema rent door de modder in nieuw televisieprogramma

© avrotros
LEIDERDORP - Oud-hockeyer Taeke Taekema heeft de smaak te pakken na zijn deelname aan het televisieprogramma 'Wie is de Mol?'. De Leiderdorper is woensdagavond te zien in het nieuwe SBS6-programma 'Mud Masters VIPS: helden over de hindernis'.
In het programma nemen verschillende BN'ers het tegen elkaar op in een race door de modder. De obstakelrun wordt gehouden om aandacht te vragen voor KNGF Geleidehonden. De race staat dan ook symbool voor de hindernissen die mensen met een visuele, lichamelijke of psychische beperking iedere dag moeten afleggen.
Eigenlijk doet Taekes vriendin, presentatrice Airen Mylene, mee, maar zij mocht één iemand meenemen en dat werd Taeke. Het stel ontmoette elkaar tijdens de opnamens van 'Wie is de Mol?'. Naast Taeke en Airen doen ook wielrenster Leontien van Moorsel en zangers Jim Bakkum en Frans Duijts mee. Alle teams moesten geld inzamelen voor het goede doel.

Deskundige RTL Boulevard

En door de modder banjeren is niet het enige dat Taekema deze zomer doet. Tijdens de Olympische Spelen schuift hij aan bij RTL Boulevard als deskundige. Taekema deed twee keer mee aan de Spelen, die van 2004 in Athene en 2008 in Bejing.